За инструкторите:

 

Илияна Стоилова – национален състезател по уиндсърф.
Качва се на дъска на 6 г. и вече деветнадест години не може да се отдели от нея. Започва да тренира на 18-годишна възраст.
През 2012 става Държавен шампион в клас Фънборд .
 Същата година за пръв път взима участие на Балкански игри в Галаксиди Гърция, клас RS:X racing.
В следващите години кара на всички държавни първенства.
През 2014 е нейното първо участие на Европейско първенство. Същата година за втори път става Държавен шампион при жените - клас Фънборд.
Обявена за спортен талант на „Еврофутбол” за 2015 г.
Инструктор по уиндсърф от седем години, вятърничева, влюбена в морето и сърфа млада госпожица.

Йоан Колев – олимпийски и национален състезател
Започва своята професионална спортна кариера на 10-годишна възраст, на 16 години заема 5 място на Европейско първенство за младежи до 18г. в Парос, Гърция.
През 2010-та се класира в първата десетка на Световното първенство за младежи до 21 г. възраст в Кертеминде, Дания. Същата година завоюва балканската титла в Бургас.
Година преди Олимпийските игри, на Световното в Автстралия се качва на почетната стълба, където заема трето място при младежите до 21 год. възраст.
През 2012 година след дълъг път в Кадиз, Испания завоюва квота за Олимпийските игри в Лондон.
Студент трети курс в Национална спортна академия, специалност „Ветроходство“ – треньорски профил.

Уиндсърф училище „Акаша”

Сърф училище „Акаша” е мястото, където всички стихии се преплитат и обединяват. Училището започва много отдавна в съзнанието на двама сърфисти, започнали голямото си морско пътешествие преди повече от деветнадесет години. Именно страстта към стихиите ги събира, за да започнат това начинание заедно.

Изкуството да контролираш вятъра е с древна история, а уиндсърфингът е невероятно приключение, което може да се превърне и в професионален спортен път за някои.

Обучението в уиндсърф училище „Акаша” ще ви предостави знанията и опита на дългогодишни олимпийски и национални състезатели по уиндсърф.

И ако все още не сте се досетили, кой стои зад този нов проект...това са Илияна Стоилова и Йоан Колев, нашите приятели и партньори във ветроходството.

Елате да научите повече за училището, инструкторите и партнорството между Акаша и Вятър и вода.

Ще издадем една малка тайна: мястото, на което ще можете да ги откриете през лятото, е плажът на Синеморец, а през пролетта и зимата на къмпинг Ушите до язовир Искър, съвсем близо до столицата. 

Уиндсърф училище "Акаша" ще гостува за втора година на Фестивал "Морски изгреви" и ще проведе сърфари за начинаещи с "Акаша" - 

такса за участие 15 лв. 


Сърфари за начинаещи

на 27 юли от 10.00 до 14.00 ч.

на Центарален плаж

Последвайте в Интернет:

  • Facebook Social Icon