Участието на Свилена Тенева ще бъде

на 25 юли от 20.15 часа,
 с подбрани авторски композиции.

 

Последвайте в Интернет:

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • YouTube Social  Icon

 

Свилена Тенева

  Казвам се Свилена Тенева. Родена съм в град Стара Загора. През 2001г. заминах за Пловдив, където учих в Художествената гимназия за Изящни Изкуства и имах невероятния късмет шест години от живота си да изживея в този прекрасен град. Именно там за пръв път в мен се преплетоха изящното изкуство и музиката. Влюбих се в акустичната китара и оттогава, тя е едно от моите основни изразни средства в света на изкуството.

  През 2007г., пътят ме отведе в София, където завърших висшето си образование в Национална Художествена Академия със специалност „Плакат и визуална комуникация“.

 

След завършването на академията, освен галериите, за себе си открих и друга сцена, на която да се изявявам – столичните клубове. С всяка година в мен растеше стремежа за достигане на все по-голяма дълбочина в начина на изразяване, както пред белия лист, така и на музикалната сцена.

 

Настъпи търсене насочено към хората, към публиката, а именно – да разкажа, да споделя, чрез своите собствени отговори, да провокирам въпроси. Това търсене ме доведе до нещо съвсем ново за мен - авторската музика. Започнах да пиша текстове, да измислям своя собствена музика и да я споделям с хората. Бягам от посредственото и се опитвам да следвам пътя на откровеността както в рисуването, така и в музиката.