Подготовка за прехода до Индипасха ще направим с две беседи, които ще изнесат нашите водачи на:


26 юли от 20:00 – 20:45  – д-р Румен Стоилов https://goo.gl/5Ra4z6

27 юли от 9,30 до 11,00ч. – Христо Буковски https://goo.gl/WnKFrL

 

По време на пътуването до Малко Търново, в автобусите, нашите водачи ще продължат да ни запознават с Индипасха и древните светилища на Странджа.
На самото място ще  се наплискаме с водата от целебния излак, да се отворят очите ни, както за прелестта на света, така и за пътя на Духа. Ще видим как през хилядолетията са се заемали, допълвали и надграждали магични практики и като оставим грижите и болестите там, ще си вземем вода от свещения извор за вкъщи. 

За прехода ще бъде осигурен транспорт:
- автобуси от Ахтопол до Малко Търново;
- джипове от Малко Търново да Индипасха.


Превозът е осигурен до светилището, остават да се преодолеят около 100 метра по стръмни стълби, които водят до самия извор.

Отправна точка - автогара Ахтопол:
Тръгване в 7.00 часа.
Връщане в 17.00 часа.


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ на е-mail: bisi61@mail.bg
или на телефон: 0898 440 558 Бисерка Райкова


Такса за прехода - 40 лв.
Заплащането е изяснено в секция "Билети" на сайта
https://www.morski-izgrevi.net/bileti

Подгответе удобни обувки или маратонки, дрехи според сезона, лека раница с храна за обяд и вода, репелент против кърлежи и комари през лятото.

Носете лична карта или паспорт.

 

Преход до древното лечебно светилище Индипасха
на 29 юли от 7.00 до 17.00 часа

 

Информация за тракийските светилища 

  • YouTube - White Circle
  • Yelp - White Circle

Индипасха - Светилище на

Космическото изцеление

Подгответе се за пътешествие към едно от най-тайнствените и митични места – Индипасха, тракийско оброчище, легнало под огромна скала, с бликащ в основите й извор с лечебна, животворяща вода, заобиколено от провесени лиани и дебел мъх.  

Индипасха е такова място, където се сливат първопричинните сили на водата, на скалата и на вярата. Още от древни времена хората са го почитали и посещавали за да се лекуват... озарени от прозрения сред дълбините на скалния каньон, достигнали до вътрешния си взор, потопени в кристалните, планински води изведнъж оздравявали! Случвали са се чудеса, случват се и днес! Хората не се опитват да си ги обяснят, те просто вярват! Хората имат нужда да се слеят с природата, да се върнат към духовността...

„Изведнъж попадате в един скалист каньон, стръмен, страшен, никога неогряван от слънце. Целият каньон всъщност е великата утроба на Майката-Земя-Космос. От времето на траките... Това светилище почита тези първостихии и хората вярват, че там се лекуват, защото цялата тази древна посветителна обредност във знанието за света, за космоса, за хората, за сътворението е преминала през хилядолетията като проглеждане, като виждане, поради което те вярват, че най-лековита е водата за очи.”

Проф. д.и.н. Валерия Фол

„Повярвах и оздравях! Не мога да си го обясня освен с вярата! Не разсъждавам за тези неща! Аз просто се научих да приемам всичко!”

Излекувана от водите на Индипасха

На това пътуване отново ще имаме за водещи писателят и изследовател Христо Буковски и езотерикът д-р Румен Стоилов, които ще ни посветят в тайнствата на митичното светилище:
 

Откъде идва силата на митичните странджански лековити извори под скалите на Света Марина и Индипасха?

Какви са били страховитите болести, които са насочили древните ни предци към тайнствените пещери?

Какви целебни магии са извършвани там?

Защо чак в наше време ние преоткриваме познанието, с което „първобитните хора” са живеели?

Как те са преобразували в светилища специалните енергийни зони, където в природни феномени са разпознали дара на Божията благодат?

Каква е универсалната „формула” за сетнешните светилища, извлечена от общуването с тяхното въздействие?