Участието на  Музикално-театрална група "Пасторелла" ще бъде на 27 юли от 21.15 ч.  

"Вземи един лъч слънце в сърцето си"

 - песни за настоение

 

Последвайте в Интернет:

  • Facebook Social Icon
  • Yelp - White Circle

Пасторелла

Музикално-театралната група "Пасторелла"  е създадена  от оперната прима Вера Илиева преди повече от 20 години в гр.Трир – Германия, където тя живее и твори в оперния театър от 1981г. В групата влизат около 20 певици и певци (аматьори). Ето какво споделя самата Вера Илиева за своя състав:  

„Група "Пасторелла" обхваща мои ученици, на възраст от 17 до 65 годишни. Това, което ги обединява е любовта към музиката. Участниците в групата обучавам във вокална техника, които чрез сценичните произведения получават и много опит на сцената. Съставът непрекъснато се обновява, като много от тях отиват да следват, други даже веднага отиват в оперния театър, а най-верни са моята "стара гвардия", които пеят за радост на душата.


В исторически аспект, Пасторелла са се казвали малки весели опери от половин до един час, най-вече с любовно съдържание и са се изпълнявали в паузите на големите Опери - серии. Пасторелла са били за развлечение, като по това време публиката е почивала и си е хапвала, а след това е продължавала сериозната опера. Буквалният превод на Пасторелла е Овчарка.Тази музикална форма възниква в 17 век в Италия.

Повече от две десетилетия заедно с моите ученици от Музикално-театралната група "Пасторелла", с много любов към музиката и към театъра изработваме програми със скечове, музикални приказки за деца, които се изпълняват  в театър Трир, в училищата или на малка сцена "Туфа" в гр.Трир, а понякога и гостуваме в околните градове...  Изпълняваме също и много църковни концерти, голяма част от тях с благотворителна цел.

"Вземи един лъч слънце в сърцето си" е името на новата ни програма, включваща песни за добро настроение и е изготвена специално за фестивал „Морски изгреви“ в Ахтопол.“

Благодарим за специалната програма подготвена за фестивала!