Звукът без съмнение е най-силният инструмент, който позволява на нашето съзнание да пътува до известни и неизвестни реалности. MAICA-RA

 

Методът на Михаела MAICA-RA е интеграция от практики през погледа на звуколечението. Включва вибрационна медицина, енергийно пречистване, звукови, дихателни и гласови техники, соматик-терапевтичен танц, релаксация и балансиране. В Сан Франсиско, Калифорния завършва институт за „Звуколечение и Осъзнатост”. Практикува близо 10 години индивидуално и съвместно с лекари, специализирани в областта на каро-практиката и акупунктурата, работа с различни фобии, травми, рехабилитация, емоционални, духовни блокажи и др. Използва гласа за произвеждане на звукови модули, които предават честотна информация, свързана с физическото и емоционалното здраве и баланс. 

В САЩ  открива първата нечувана до този момент хармонична вълна между напеви от Български фолклор и звуците на пеещите купи от планински воден кристал, доказани като лечебни. Започва да развива вълшебството на кристалните купи с композиции от фолклора и специфични звуци, древни кодове от „езика на гласните” и изцелителни познания, ведно със забележителния й артистичен талант. 


Завръщайки се в България през 2012-та година, създава проекта „Древност и Космос”. Поставя началото на звуколечебни медитативни концерти в България с пеещи кристални купи и вокал, и създава групата GYANI от талантливи музиканти с редица уникални ритмични и мелодични инструментали, придаващи емоционална атмосфера с орнаменти от фолклор, древност и космос.

Водена от силна Божествена интуиция, Михаела MAICA-RA превръща в ежедневие експериментите за интеграция на древните лечебни изкуства на запада и изтока, с не по-малко древното изкуство за звуколечението. Споделя, как интеграцията им е част от пътя на единното колективно съществуване.

Очаквайте нейните древни напеви и кристални пеещи купи в поредица от вълшебни изживявания, като ще започнем още на 24 юли с Дневно Откриване на Фестивала. 

 

Михаела Стойкова MAICA–RA 

    Актриса, певица, дизайнер и професионален звукотерапевт, живяла дълги години в Калифорния, САЩ. От 2012 г. Михаела прекарва повече време в България.


Завършва колеж по приложни изкуства, актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на проф. Люцканов. Дебютира във Военния  театър в постановката на Леон Даниел „Червено вино за Сбогом”, след което заминава за Лос Анджелис и там продължава да учи актьорско майсторство в престижното актьорско училище в Холивуд „Beverly Hills Playhouse", създало звезди като Том Круз, Никол Кидман, Джон Траволта и др. Играе в театрални постановки, филми, музикални клипове и реклами. Михаела е динствената българка приета за член на Холивудската актьорска гилдия.

Работи като асистент-продуцент и актриса във филмова компания NU IMAGE, където асистира при предаването на студио Бояна на Холивудската компания, днес позната като MILENIUM .

Междувременно я канят като гост-кастинг и артистичен директор по актьорско майсторство на студенти в славянския отдел на университета UCLA, Лос Анджелис. 

Под въздействие на осъзнаването за Божествения свят на звуците и тяхната сила, Михаела завършва  Институт по „Звуколечение и съзнание“ в Сан Франциско, Калифорния. Започва да пее в български фолкролен хор на Цветанка Варимезова, преподавател в университета UCLA в Лос Анджелис.                                                                                      

 През 2003-та Михаела прави  дизайнерски разработки на дрехи и създава марката ASCENSION  BY MAICA, вдъхновена от съществена духовна трансформация в живота си. Нейни дрехи са продавани в бутици на Бевърли Хилс, Холивуд и стават притежание на Шарън Стоун, Полета Вашингтон и Анжела Басит. Михаела участва с колекцията си и в благотворителни събития организирани от Анжелина Джоли в хотел Рузевелт, Холивуд, с цел откриването на АRT SCHOOL за сирачета в Мароко. И не на последно място, колекцията й може да се види в известните телевизионни сериали на Холивуд като „Отчаяни съпруги” и „Сексапилните”.

В 2008-ма год. Михаела издава музикален албум като автор и вокал в еклектен стил и джаз-импровизации, с аранжимент на талантливия тон режисьор Томи’Д познат в работата си с Мадона,  Селин Дион, Джони Мичъл, Гупак и др.

След изпращането на баща си Михаил Стойков, познат с изключителните си таланти като художник, режисьор и писател, Михаела преминава през период на дълбока трансформация и заявява да продължи първородната си актьорска любов и всеки изблик на вдъхновение в творчеството, единствено превръщайки „сцената” в „платформа  за WELNESS – „духовна осъзнатост”.                                                                         

Михаела Стойкова ще има следните участия: 
24 юли от 9,30 ч. - Дневно откриване на Фестивала
с „Космически камбанен звук”
и семинар „Звуково съзнание и духовност";

26 юли от 5,30 ч. - Посрещане на изгрева на Слънцето;
26 юли от 21,00 ч. - Концерт  "Древност & Космос";
27 юли от 11,30 ч. - Практически семинар
"Звуков масаж за балансиране на чакрите" 

Последвайте в Интернет

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Социальные Иконка
  • Yelp - Белый круг
  • Yelp - Белый круг