В Плевен имат клуб, в който организират музикални събития за техни приятели и фенове. Имат желание, да отбелязват важни дати и празници със специално подготвен репертоар, реквизит и тематична програма.

В края на юни 2015 г. по покана на Федерация „Съюз на съотечествениците” участват във ІІ Балкански фестивал на руската песен в София и печелят първо място в категорията „Малые формы”.


През 2016 г., дуетът взе участие в третото издание на фестивал „Морски изгреви” и очарова публиката с многобразния си репертоар, разкриващ големия талант и очарование на двамата музиканти. 

Дует „Маестро и приятели”

 

Дуетът включва Милена Михайлова и Атанас Рачев, които официално се представя пред публиката от две години, но работят музикално от шест години. Имат повече от 250 руски (във всички жанрове), 150 български и десетки песни на още няколко езика.


Милена Михайлова е завършила Българска филология и Публична администрация. Посветена е на музиката и много обича да пътува из красивите кътчета на България.


Атанас Рачев по образование е машинен инженер. Започва да се занимава с музика на 7 години, когато свири на цигулка в продължение на няколко години.

По-късно започва сам да свири на китара, за да може да си акомпанира, когато пее.

Повече от 40 години пее руски песни (Висоцки, Булат Окуджава и др.) и много се радва, че успява да предаде своята любов към руската музика и на Милена.

В техният репертоар влизат още песни на Ваенга, Любэ, Н. Кадышева, Олег Газманов, руски цигански песни и романси, военни, патриотични и забавни песни.

Българският им репертоар включва избрани песни от българската естрада, както и едни от най-популярните македонски песни.

Изпълняват и десетки песни на френски, английски, испански и италиански език.

Дует "Маестро и приятели" ще се представи с концерта "Една китара не спира да звъни..." на 
28 юли от 20.45 часа

Последвайте в Интернет:

  • Facebook Social Icon