Фестивал „МОРСКИ ИЗГРЕВИ”
Празник на изкуствата, духовността, здравето и красотата
Ахтопол 18 – 24 юли 2016 г.

Във фестивал „Морски изгреви“- 2016, участие взеха десетки многопластови и търсещи личности, българи живеещи и творящи в различни страни и райони на Европа и България. Третото издание на фестивала беше посветено на именитата наша писателка и поетеса Керана Ангелова. Нейният роман „Елада Пиньо и времето“ беше представен с театрална постановка от „Малко театро“ от Будапеща. Фестивалната програма завърши с премиерата на най-новият й роман „Видение в Мемфис”.

Представихме идеите и търсенията на младите хора за съживяване на Ахтопол, за принципите на Троичното здраве и холистичния подход към душевното здраве. Една нишка свързваше повечето лектори и това е погледа към България, към изследване на историята й, осъзнаването на ролята й, обхваната в триединството на посланието за „Един народ, едно време, една земя”. Спонтанно, темите от лекциите преминаваха в поредица от семинари, където се развиваха задълбочено и обстойно.

Освен познатите ни практики за посрещане на слънцето и йога на плажа, организирахме училище по уиндсърф, осъществихме първия преход до енергийния връх на Странджа с над 80 човека. Представихме първите театрални постановки, свързани с историята и хората на Ахтопол и региона. Отново имахме премиера на книга, потопяване в поезията за любовта. Прозвучаха ритми от всички райони на света, а музикалните ни изпълнения намериха изключителен отзвук и развълнуваха публиката. Отбелязахме и първите оперни изпълнения. 

 

Фестивалът има за цел да представя големите измерения на изкуството, на духовната и физическата красота и здраве, да издига хората на по-висок пиадестал!Дошло е времето да си спомним, че всеки човек носи в сърцевината си божествената искра. Фестивалът отправя посланието да спрем да се настройваме един срещу друг, да се разделяме и обвиняваме. Предстоят големи промени, които изискват от нас много и можем да справим, само ако сме единни. Нека приемем света в сърцата си с любов, без да го съдим и да искаме да го променяме всеки според собствените си разбирания. Пътят и развитието е в това, да развиваме себе си и със своя пример да променим света!

Третото издание на фестивала получи подкрепата на кметство Ахтопол, Корпорация „Сибирско здраве” и строителна фирма "Неополис" , а така също на комплекс "Санта Мария", хотел "АТМ", полиграфическа група "Демакс" и на медийният ни партньор - сайта „Пейка” за пътешествия и събития.