Фестивал „МОРСКИ ИЗГРЕВИ”
Празник на изкуствата, духовността, здравето и красотата
Ахтопол 18 – 25 юли 2015 г.

​  Второто издание на фестивала се проведе в осем поредни дни, всеки от които изпълнен с радост и вдъхновение! Фестивалът има за цел да представя големите измерения на изкуството, на духовната и физическата красота и здраве. За всеки един човек да има нещо ново, което да го завладее, да го провокира, да го накара да се замисли върху основни постулати в живота ни.    


  Представени бяха десетки многопластови и търсещи личности. Организирахме пет кабинета за алтернативна, здравна диагностика, консултиране и терапия. Взеха участие три издателства, арт галерия и седем художника, състояха се един семинар, една премиера на книга.


  Всяка вечер слушахме лекции в областта на природното здравеoпазване, личностното развитие, пренасяхме се в поетичния свят, навлизахме в мистичните тайнства на Странджа, опознавахме Ахтопол и морето, наслаждавахме се на музика от различни стилове и народности.

  Учихме се на слънцехранене и практикувахме на плажа йога за възрастни и деца, освобождавахме се от измислени рамки чрез танца. Участие като лектори, водещи и изложители взеха над 60 човека.

  Второто издание се разви в мащабен по замисъл и организация формат, получавайки подкрепата на кметство и будното население на Ахтопол, както и спонсорството на Корпорация „Сибирско здраве”, комплекс „Санта Мария”, ф-ма „Неополис”, Академия „Когиталност” и печатница „Демакс”.