Още на 22 юли вечерта, писателят и изследовател Христо Буковски ще ни въведе в тайнствата на мистичните светилища и особено на тези в Странджа планина.


На 23 юли той ще бъде наш водач в пътешествието ни.

 

За прехода ще бъде осигурен транспорт с микробуси от Ахтопол до Малко Търново.
Оттам до Мишкова нива се наемат джипове.

Тръгване от автогара Ахтопол в 7.00 часа;
Връщане – 17.00 часа.

Записването става на е-mail: bisi61@mail.bg
или на телефон: 0898 440 558
Бисерка Райкова

Подгответе удобни обувки или маратонки, дрехи според сезона, лека раница с храна за обяд и вода, репелент против кърлежи и комари през лятото

Цената включва транспорта от Ахтопол, през Малко Търново до Мишкова нива и обратно, приблизително 25-30 лв. Предстои окончателно уточняване.

Носете си лична карта или паспорт.

 

Преход до енерийния връх в Странджа, в местността  Мишкова нива
на 23 юли от 7.00 до 17.00 часа

 

Филм за тракийските светилища:

  • Yelp - White Circle

Енергийният връх на Странджа,

в местността Мишкова нива

Край левия бряг на Делийска река на около 3 – 3,5 км югозападно от днешния град Малко Търново преди десетина хилядолетия са били прихванати в един уникален светилищен комплекс земната и небесната енергия. Впоследствие тя била овладяна и поверена на велик древен вожд, жрец-прорицател или легендарен посветен воин, който бил обезсмъртен там, за да бъде негов вечен закрилник и

ПОСРЕДНИК ЗА ЧОВЕШКИТЕ МОЛБИ КЪМ БОГА, КОИТО СЕ ПРОИЗНАСЯТ ТАМ

В негова чест към средата на 2 хилядолетие преди Христа бил издигнат най-големият хероон (светилище в почит на герой, извисен в своето духовно развитие до полубог), който е откриван по нашите земи. Там ще видим оцелелият зид на външния му кръг с диаметър 25 метра, изграден с 3 реда блокове от бял местен мрамор, които са вещо обработени с външно и вътрешно лице на височина, съхранена до метър и 80 см. Ясно се вижда как най-горните са прецизно изсечени дъговидно – несъмнено за да заслонят затворената вътре свещена територия. В нея бил посроен долмен – най-древният познат градеж от сглобени вертикално побити големи каменни плочи, покрити с хоризонтални.
Около шест столетия преди Христа в южната част на кръга се е появил тържествен вход към качествено нов тип свещен градеж от дълъг покрит коридор. Той отвежда към засводена с купол

КРЪГЛА КАМЕРА ЗА ПОСВЕТИТЕЛСКИ ТАЙНСТВА

от добре издялани мраморни блокове, захванати с железни скоби. Разбира се, всеки ще може да влезе вътре и да усети прилива на енергиите, които струят от хилядолетия. Но преди 25 столетия там безнаказано са можели да пристъпят само посветените, а за останалите на входа е бил поставен заклинателен фронтон, върху и сега ще видим изсечени щит, покрил копие, и две... отсечени длани.

Освен академичното време за една беседа посветена на Светилищата на Космическото изцеление в гр. Ахтопол на 22 юли от 18:40 до 19:30 часа, организаторите ми предложиха да заведа през следващия ден желаещите до мястото, където ще имат най-добрата възможност лично да видят, научат и почувстват как древните посветени са чудотворяли с енергиите.
Затова предпочитам да ви покажа енергийният връх на Странджа в легендарната Мишкова нива, където преди десетина хилядолетия потоците от

ЗЕМНАТА И НЕБЕСНАТА МОЩ СА БИЛИ ПРИХВАНАТИ В УНИКАЛЕН СВЕТИЛИЩЕН КОМПЛЕКС

Това е най-знаменателното сред оцелелите свещени пространства на тракийската орфическа вяра в енергийното безсмъртие. Чувствителните ще могат да усетят и съизживеят въздействията на древни и антични строителни конфигурации и да изпитат вълнението на поелите към камерата на посветените в мистериите на тракийската орфическа вяра преди повече от 25 века. Любознателните пък ще видят и осмислят удивителни подробности от сътвореното в най-популярния паметник на древната духовност в Югоизточна Европа, който несъмнено ще бъде поставен под закрила като световно историческо и културно наследство.